caesen
caesen

Benvinguts / Bienvenidos / Welcome

Primers auxilis de les emergències dentals en infants

Sabem com hem d’actuar quan un nen pateix algun accident relacionat amb les dents?

Els primers auxilis són una assignatura pendent a la nostra societat, però si a més parlem de fer les primeres cures en accidents relacionats amb la salut de la nostra boca el desconeixement encara és més gran. Per això, us hem preparat un seguit de consells per actuar de la millor manera si us hi trobeu.

 • Mal de queixal. Cal netejar amb compte al voltant del queixal que fa mal. Si es tracta de menjar que ha quedat atrapat entre les dents pots utilitzar fil dental amb cura. Pot glopejar aigua tèbia salada, però no et recomanem que posis aspirina a la geniva o a la dent que li fa mal. El que sí que recomanem es que apliquis compreses fredes si té la cara inflamada, així com donar-li paracetamol i visitar el dentista.
 • Tall o mossegada al llavi, llengua o galta. Pots aplicar gel a la zona afectada. Si sangra aplica un pressió lleu amb una gasa o una tela neta. Si el sagnat no s’atura en 15 minuts o no pot controlar-se amb simple pressió, cal portar el nen a urgències.
 • Caiguda d’una dent definitiva. El primer que cal és trobar la dent. Agafa’l per la corona, mai per l’arrel, i el pots esbandir però sense fregar. Si és possible intenta’l recol·locar-lo al seu lloc, però si no pots, posa’l amb aigua o llet i visita el dentista immediatament.
 • Aparells d’ortodòncia trencats. Si l’aparell es pot retirar fàcilment retira’l. Si no, pots cobrir la part que molesta amb cotó, gasa o xiclet. Si s’ha clavat a la geniva, a es galtes o als llavis no intentis treure’l i porta el nen a urgències ràpidament. Finalment, si l’aparell està trencat, però no moesta, no serà necessària una visita a urgències en la majoria dels casos.
 • Altres emergències:
  • Possible fractura de mandibula. Si sospitem d’una possible fractura a la mandíbula cal immobilitzar els maxil·lars amb una tovallola o un mocador i portar el nen immediatament a un hospital.
  • Sagnat després de la caiguda d’una dent de llet. Podem fer que el nen mossegui una gasa o tela neta, ho podem repetir algunes vegades. Però si el sagnat persisteix cal acudir a un dentista.
  • Úlceres o llaguetes. A la farmacia poden donar algun preparat per alleujar les molèsties. Cal tenir en compte que a vegades les úlceres son signes d’alguna malaltia, però si persisteixen és necessari consultar amb el dentista.

I recordeu que per qualsevol cosa no dubteu en visitar-nos o a consultar-nos.

Photo by Jose Ibarra on Unsplash

SOBRE NOSALTRES

Gaudim tenint cura dels somriures de grans i petits, i ho fem amb equip especialitzat en tots els camps de l’odontologia. Practiquem una odontologia mínimament invasiva i potenciem de forma natural el teu somriure. Busquem l’excel·lència en cada tractament amb els millors materials i tecnologia dental.